Перейти до вмісту

Ліцейне наукове товариство 

Наукове товариство ліцею працює з перших днів існування школи 171. З першого дзвоника у 1961 році учні активно приймають участь у розвитку науки, в олімпіадах з різних предметів, змаганнях та різноманітних конкурсах. В 2001 році була проведена Перша Наукова-Практична Конференція Києво – Печерського ліцею №171 “Лідер”. Проходила вона у приміщенні спортивного залу ліцею наприкінці квітня. Її призери на сьогодні відомі люди в Україні. Перше місце посів учень 10 В класу – Олександр Рибак , з доведенням невеличкого математичного твердження. На сьогодні Олександр є неодноразовим переможцем та призером міжнародних учнівських та студентських олімпіад з математики, двічі – фіналістом міжнародних олімпіад з програмування серед студентів. Також під час навчання у ліцеї Олександр разом з командою стали чемпіонами Печерського району по військово-прикладних видах спорту і захищав честь району на міській спартакіаді. Зараз Олександр Рибак навчається в аспірантурі при Інституті математики НАН України, але зв’язків зі своєю альма-матер не пориває. Друге місце посів учень 9 класу Олександр Спасіченко з економічними дослідженнями.Сьогодні він є генеральним директором КУА «Бонум Груп». І досі, як в шкільні роки, є активним учасником секції баскетболу ліцею, вже в категорії «випускники». Трете місце на першій конференції виборов учень 8 класу – Олексій Головань, з практичною роботу з вироблення мармеладу у домашніх умовах. Наступних 2 роки він був переможцем Науково – Практичної конференції ліцею. З 2011 року він очолює Ліцейне наукове товариство. А в 2016 році, 2 його учні посіли призові місця на Всесвітній олімпіаді з хімії. Оцінють роботу юних науковців фахівці різних галузь, серед них були доктори наук, переможці Міжнародних олімпіад і звісно переможці минулих ліцейних конференцій! Переможцям та призерам Ліцейної науково – практичної конференції на «Святі останнього дзвоника» вручають грошовівинагороди. Наукові роботи учнів ліцею лідер неодноразово здобували перемоги на міських та всеукраїнських конкурсах Малої академії наук, «Intel-Техно Україна» та різноманітних технічних та екологічних фестивалях. Роботою Віктора Скорнякова 2016 року зацікавилося Міністерство оборони України. З 2002 по 2015 рік у міському етапі конкурсу МАН 247 ліцеїстів стали переможцями, а на республіканському – 23. Кожного року ліцеїсти продовжують брати активну участь у написанні робіт та впевнено крокують до перемог. У 2023-2024 н.р. в І етапі взяло участь 108 учасників, з них 43 потрапили на міський етап, та 24 отримали призові місця.
Призерами ліцейної конференції Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2023-2024 н.р. стали: 
І місце – Русова Марія “Розробка комп’ютерного зору для виявлення військових об’єктів на фотографіях”
ІІ місце – Теодорович Мілана «Вивчення англійської мови через пісні»
ІІІ місце – Іванова Дар’я “Виготовлення миючого засобу з рослинної сировини”, Лисейко Меланія “Особливості психічного стану підлітків в умовах війни”.

Оформлення науково-дослідницької роботи (методичні рекомендації). Вимоги до науково-дослідницької роботи. Загальні вимоги
ПОЛОЖЕННЯ про колективне членство у Київській Малій академії наук учнівської молоді
“Титулка” товариства